Maison

GALÉRIA

VOKE VASUTAS ZENE és KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA rendezvényei képekben

ELŐADÁS A VDSZSZ SZÉKHÁZBAN

2024 június 11-én a Voke Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiójának első évfolyama lépett fel, egy év végi előadás keretében, a VDSZSZ Székházban, Budapesten. A Szabó P. Szilveszter rendező által színpadra vitt zenés darab, Kemény Gábor zenei kíséretével hatalmas sikert aratott a jelenlévők körében. Az előadást megtekintette az iskola vezetése, és a vastapsot követően értékelték és méltatták a növendékek egész éves munkáját.

Tovább

TÚL A MASZAT-HEGYEN

2024 június 9-én a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátruma 11:00 órai kezdettel tűzte műsorra a VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió III. évfolyamának év végi vizsgáját. Dénes Viktor rendezésében Presser Gábor-Varró Dániel-Teslár Ákos: Túl a Maszat-hegyen című darabját láthatta a közönség. A vizsga után diákjaink kézhez kapták bizonyítványaikat és meghallgathatták vizsgabizottságunk értékelését, melynek tagjai voltak: Sáfár Anikó, Detre Annamária, Frenkó Zsolt, és Kriszt László, a bizottság elnöke.

Tovább

TÁNCVIZSGA AZ OPERETT SZÍNHÁZBAN

2024 május 10-én tanulóink egy reggeli táncvizsga keretein belül mutatták be figyelemre méltó, ez évben megszerzett tudásukat a vizsgabizottságnak. A Voke Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió színpadi mozgás, jazz tanára, Bakó Gábor által felkészített diákok fergeteges, nagy átéléssel előadott produkcióval adtak számot szakmai felkészültségükről a Zeneiskola jelen lévő vezetése előtt a Budapesti Operettszínház balett termében.

Tovább

TÚL A MASZAT-HEGYEN

2024 március 16-án a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátruma 11:00 órai kezdettel tűzte műsorra a VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió III. évfolyamának féléves vizsgáját. Dénes Viktor rendezésében Presser Gábor-Varró Dániel-Teslár Ákos: Túl a Maszat-hegyen című, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló darabját láthatta a nagyérdemű közönség. A történet hőse, Muhi Andris nem is sejti, mire vállalkozik, mikor elindul a Maszat-hegyen túlra, hogy meglátogassa régen látott jóbarátját. Maszat Jankát, A káprázatos látványvilággal és színes karakterekkel színpadra vitt produkció ámulatba ejtette a jelenlévőket, akik szűnni nem akaró tapssal jutalmazták diákjainkat és a produkció mögött álló stábot. Az előadást megtisztelte jelenlétével Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház  főigazgatója, a darab írója. Varró Dániel valamint a Zeneiskola teljes vezetése, az élőzenét Tassonyi Zsolt szolgáltatta a remekbe szabott darabhoz.

Tovább

NYÍLT ÓRA A ZENEISKOLÁBAN

2023 november 27-én, a VOKE Vasutas Zeneiskolában nyílt óra keretén belül láthatták az érdeklődők, milyen oktatási módszerekkel folyik a színész szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés intézményünkben. A jó hangulatú óra keretén belül mindhárom évfolyamunk tanulói tevékeny részesei voltak a Fehérné Kovács Zsuzsanna tagintézmény-vezető, beszédtechnika tanárnő, Kovács Brigitta és Malek Andrea ének-hangképzés tanárnők által vezényelt gyakorlatoknak. Az óra végén első évfolyamunk tanulói egy rögtönzött előadással, Kemény Gábor korrepetíció tanár zongorakíséretével szórakoztatták az idelátogatókat, akiket jelenlétével megtisztelt Pál Gábor az Iskola igazgatótanácsának elnöke is.

Tovább

FELLÉPÉS A POSTÁS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN

A Pesti Broadway Musical Stúdió egykori növendékei – Gőbölös Krisztina, Horváth Mónika és Kádár Szabolcs János – léptek fel 2023 október 21-én, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezetének Kongresszusán.

Tovább

FELLÉPÉS A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

2023 július 10-én, 11 órakor került sor a Nyugdíjas Vasutasnapi Ünnepségre, a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A MÁV-Volán Csoport és a VSZ. Országos Nyugdíjas Szervezete által közösen megtartott rendezvényen az ünnepi köszöntők és kitüntetések után felléptek a VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Vasutas Musical Stúdiójának egykori növendékei : Gőbölös Krisztina. Moravszki Enikő. és Zádori Szilárd. A művészek hamar forró hangulatot teremtettek kíváló produkciójukkal a jelen lévő szépszámú közönség előtt, akik vastapssal jutalmazták a nem mindennapi műsort.

 

Tovább

MONTE CRISTO GRÓFJA

2023 július 2-án a VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiója jelenlegi és egykori növendékei, tanárai valamint az Operettszínház művészei gála műsort adtak a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán, a MÁV Zrt. és vállalatcsoportjainak dolgozói részére. Fehérné Kovács Zsuzsanna a VOKE Vasutas Zeneiskola tagintézmény-vezetője, Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház  főigazgatója és Pál Gábor, a Zeneiskola igazgatótanácsának elnökének felvezető beszéde után kezdődhetett Alexandre Dumas-Szomor György-Pozsgai Zsolt: Monte Cristo grófja c. musicaljének előadása. A grandiózus, két felvonásos műsor fergeteges sikert aratott a telt házas publikum körében.

Tovább

RÓMEÓK ÉS JÚLIÁK

A Budapesti Operettszínház Raktárszínháza adott otthont, 2023. június 15-én a VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdió Színész II. (színházi és filmszínész) szakmai képesítő vizsgaelőadásának.A Rómeók és Júliák című előadás William Shakespeare: Rómeó és Júlia című drámájának keresztmetszete alapján készült, kiegíszítve Gerard Presgurvic azonos című musicaljének dalaival. Az évfolyam osztályfőnöke, Kiss-Balbinát Judit rendezésében létrejött darab zenei vezetője, a zongorán közreműködő Tassonyi Zsolt volt. Diákjaink kiváló játéka zajos sikert aratott a telt házas publikum előtt, melyet megtekintett Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház  főigazgatója is. A drámai hatású előadás és a vizsgabizottság értékelése után a tanulók kézhez kaphatták jól megérdemelt bizonyítványaikat, egy kisebb ünnepség keretében.

Tovább

FEKETE PÉTER

A VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdió Színész II. (színházi és filmszínész) szakmai képesítő vizsgaelőadása, A Budapesti Operettszínház Raktárszínházában, 2023. június 14-én. Növendékeink Eisemann Mihály-Zágon István-Somogyi Gyula:Fekete Péter című operettjét adták elő , Dénes Viktor rendezésében. A Tassonyi Zsolt zenei vezető és Lénárt Gábor koreográfus neve által fémjelzett, este hét órás előadásra ellátogató publikum  nagyszerű alakításokkal dúsított műsort láthatott a helyszínen, melyet megtisztelt jelenlétével Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház  főigazgatója is.

Tovább

MA ESTE: A CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ !? OPERETT…LESZ…RÉSZBEN

A VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdió harmadéves évfolyamának színész I. (színházi és filmszínész) szakmai képesítő vizsgaelőadása. Diákjaink Peller Károly: Ma este: A Csárdáskirálynő!? Operett… lesz… részben című darabját adták elő, 2023 június 7-én, a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában.  A Kálmán Imre-Jenbach Béla-Leo Stein-Gábor Andor-Peller Károly:A Csárdáskirálynő című operettje alapján készült előadásában végzős diákjaink fergeteges sikert arattak a megjelent, telt házas publikum előtt. Az előadás után sor került a tanulók teljesítményének értékelésére a vizsgabizottság által, majd ezt követően – a tanári kar jelenlétében – átvehették bizonyítványaikat.

Tovább

YENTL A KÁLMÁN IMRE TEÁTRUMBAN

A VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdió harmadéves évfolyamának színész I. (színházi és filmszínész) szakmai képesítő vizsgaelőadása, a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában. Növendékeink Isaac Bashevis Singer-Michel Legrand: Yentl  című musicaljét adták elő, 2023 Június 7-én.

Tovább

A PRO MUSICA KAMARAZENEKAR FELLÉPÉSE

A VOKE Vasutas Zeneiskola Pro Musica Kamarazenekara volt a fellépő vendége a VDSzSz Szolidarítás XXIV. küldöttgyűlésének, 2023 május 15-én.

Tovább

NYÍLT ÓRA A ZENEISKOLÁBAN

2023 március 9-én,  második évfolyamos diákjaink nyílt órán mutathatták be megszerzett tudásukat a Zeneiskola tantermében. „Nyílt óráink tanárainknak lehetőséget adnak arra, hogy tanítványaik fejlődését – a színésszé válás folyamatában- több oldalról is követhessék, megismerhessék: táncban, énekben, színészi mesterségben, beszédben. Az ezt követő közös tanári konzultáció újabb inspirációt adhat a tehetségek kibontakoztatására, az eredményesebb tanári munkára.” – mutatott rá tagintézmény-vezetőnk, Fehérné Kovács Zsuzsanna.

Tovább

KARÁCSONY AZ OPERETTSZÍNHÁZBAN

2022 december 16-án, az Operettszínház Csillártermében került sor A Voke Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió elsőéves növendékeinek Karácsony-köszöntő ünnepségére. Mint azt Pál Gábor, az igazgatótanács elnöke, valamint Szendi Szilvi és Somogyi Szilárd rendezők a műsor felvezetőjében elmondták, egy olyan ünnepi darabot állítottak össze, melynek alakításában az ifjú növendékek is tevékenyen részt vehettek. A meghitt, családias előadáson a tanulók számot adhattak kiváló ének és prózai tudásukról, melyet a jelen lévő publikum vastapssal jutalmazott.

Tovább

VIZSGAELŐADÁSON AZ ELSŐ ÉVFOLYAMUNK

2022 június 9-én, 15 órakor, a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában tartották meg első éveseink komplex mestervizsgáját, ahol  tanulóink alapjeleneteket adtak elő  beszédre, majd énekre. Dénes Viktor rendező az előadás előtti bevezetőjében elmondta, hogy A két felvonásos vizsga alatt a növendékek egy-egy választott pop/tánc-dalt dolgoznak fel, mint drámai jelenetet, majd annak zenés változatát is bemutatják.  Tanári karunk és tanulóink hozzátartozói mellett.az előadást megtisztelte jelenlétével Kiss-B. Attila, a Budapesti Operettszínház  főigazgatója is.

Tovább

KIT 2022. JÚNIUS 7.

2022 június 7-én, 15 órakor  került sor a VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió III. évfolyamának vizsgaelőadására. A Kálmán Imre Teátrum csodálatos környezetében, először a Szeparécska gombocska című darabot adták elő vizsgázóink, melyről a rendező Somogyi Szilárd bevezetőjében elmondta, hogy egy-egy adott témát megadva, a diákok kreativitását kihasználva öt novella született, melyekből a Zavaros Anna által írt mű került színpadra. A műsor második felében  John Kander-Fred Ebb : Cabaret című darabjából láthattak egyfajta musical keresztmetszetet az ide látogatók, ugyancsak Tassonyi Zsolt zenei vezető zongora kíséretével. Ezzel zárult a Pesti Broadway Musical Stúdió  színész I. (színházi és filmszínész ) vizsgaelőadása, és az eseményekkel teli évad is, mely zajos sikert aratott a jelenlévők körében.

Tovább

ÉDESKETTES HÁRMASBAN

A They’re playing our song musical keresztmetszete, A VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió II. évfolyam  évzáró vizsgaelőadása keretében, a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában, 2022 június 1-én.

Tovább

SALAMON KIRÁLY : ÉNEKEK ÉNEKE

A Voke Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió II. évfolyamának vers és próza, évzáró vizsgája. 2022.05.19., Budapesti Operettszínház Raktárszínháza.

Tovább

A MOTDULATLANSÁGTÓL A DALIG

A Voke Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió i. évfolyamának színészmesterség vizsgája. 2022.05.19., Budapesti Operettszínház Raktárszínháza.

Tovább

HARMADÉVES VIZSGA A RAKTÁRSZÍNHÁZBAN

A Voke Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió III. évfolyamának vizsgája. 2022.02.11., Budapesti Operettszínház Raktárszínháza.

Tovább

VIZSGA A CSILLÁRTEREMBEN

A Voke Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió II. évfolyamának vizsgája. 2022.01.28., Budapesti Operettszínház, Csillárterem.

Tovább

KARÁCSONY A RAKTÁRSZÍNHÁZBAN

2021 december 21-én, 17 órakor került bemutatásra a VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdió növendékeinek Karácsonyi műsora. A Budapesti Operettszínház Raktárszínháza adott otthont a Kiss-Balbinát Judit által rendezett, meghitt előadásnak. A műsor második részében diákjaink Szabó Mónika által betanított, ünnepi kórusműveken keresztül adtak számot nem mindennapi énektudásukról. Az előadást megtisztelte jelenlétével Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház  főigazgatója is. Az előadást követően a jelenlévő hozzátartozók, színészek valamint tantestületünk tagjai és iskolánk vezetői kötetlen beszélgetést folytattak a helyszínen.

Tovább

JÖVŐRE, VELED, ITT !

2021 június 6-án vizsgaelőadást tartottak harmadéveseink a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában. Bernard Slade-Stan Daniels : Jövőre, veled, itt ! cimű darabját adták elő Somogyi Szilárd rendezésében.

Tovább

FIATALSÁG, BOLONDSÁG

2021 Június 5-én növendékeink Eisemann Mihály-K.Halász Gyula-Kellér Dezső : Fiatalság, bolondság című kamara-operettjét adták elő a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában, Peller Károly rendezésében.

Tovább

GÖRÖG DRÁMÁK

2021 május 24-én, került sor a VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió másod és harmadéves növendékeinek záróvizsgájára. A Budapesti Operettszínház Raktárszínházában, házi vizsga keretében adhatták elő tanulóink a Kiss-Balbinát Judit tanár-rendező által komponált darabot, melyben a diákok görög drámák részleteiből adtak elő jeleneteket, nagy sikerrel.

Tovább

A SZERELEM HIMNUSZA

2021 február 16-án,  11.30 órakor került sor harmadéves diákjaink  kuplékból és sanzonokból összeállított  vizsgaelőadására, az Operettszínház Raktárszínházában. Felkészítő tanárok : Kékkovács Mara, Szendy Szilvi és Peller Károly. Zenei vezető, és zongorán kísér : Tassonyi Zsolt.

Tovább

A VÁGY VILLAMOSA

2021 első vizsgaelőadásának adott otthont a Budapesti Operettszínház Raktárszínháza, január 18-án, 12.30 órakor. Növendékeink Tenessee Williams : A vágy villamosa című darabját vitték színpadra, kiváló alakításokkal megszemélyesítve a karaktereket, A vizsgaelőadást színpadra állította Kékkovács Mara, Szendy Szilvi és Peller Károly. Szereplők : Kelemen Fanni (Blanche), Rácz-Almási Vivien (Stella), Balázs Dávid (Stanley), Wéber Tamás (Mitch), és Szúcs Laura (ápolónő) .

Tovább

NEM TUDOK ÉLNI NÉLKÜLED

A VOKE Vasutas Zeneiskola és a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Musical Stúdió színész szakképesítés-ráépülés vizsgaelőadása, a Budapesti Operettszínház
Kálmán Imre Teátrumában, 2020 szeptember 12-én. Vajda Anikó: Nem tudok élni nélküled. Rendező tanár : Somogyi Szilárd.

Tovább

CSÓKOS ASSZONY, 2020.09.06.

A VOKE Vasutas Zeneiskola és a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Musical Stúdió Gyakorlatos színész (színházi és filmszínész szakmairány) vizsgaelőadása, a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában. Zerkovitz Béla-Szilágyi László: Csókos Asszony.

Tovább

CSÓKOS ASSZONY, 2020.09.05.

A VOKE Vasutas Zeneiskola és a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Musical Stúdió Gyakorlatos színész (színházi és filmszínész szakmairány) vizsgaelőadása, a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában.Zerkovitz Béla-Szilágyi László: Csókos Asszony.

Tovább

MISS SAIGON

A VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdiójának növendékei vizsgaelőadás keretében adtak számot tudásukról 2020 július 31-én, 16 órakor, a kényszer szülte, hosszú szünet után. A Budapesti Operettszínház Házi Színpadán tekinthette meg a közönség, Vágó Zsuzsi rendezésében a Miss Saigon című darabot.

Tovább

CSONGOR ÉS TÜNDE

A VOKE Vasutas Zeneiskola egykori és jelenlegi növendékei részvételével nagysikerű előadást tartott Kápolnásnyéken, a Csajághy Laura Színpad avató ünnepségén, 2020 július 3.-án. Az előadást megelőzően köszöntőt mondott Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos és országgyűlési képviselő, Kelemen istván színművész, a Csajághy Laura Színpad igazgatója, avató beszédet mondott Dr. Fülöp Péter helyettes államtitkár, EMMI, majd Pető Hunor, Munkácsy-díjas szobrászművész Vörösmarty Mihály feleségét ábrázoló szobrát leplezte le Podhorszki István, Kápolnásnyék polgármestere. Ezt követően 20.30 órakor Somogyi Szilárd rendezésében láthatta a nagyérdemű Vörösmarty Mihály : Csongor és Tünde című darabját a Zeneiskola korábbi és jelenlegi növendékei részvételével, elsöprő siker kíséretében.

Tovább

MÁV KARÁCSONY

A MÁV Zrt. és Vállalatcsoportjai Karácsonyi ünnepsége Budapesti Vasúttörténeti Parkban, 2019.december 12-én, Janza Kata,Polyák Lilla Gömöri András Máté, Pesák Ádám – a Pesti Broadway Stúdió korábbi növendékeinek közremuködésével.

Tovább

A PRO MUSICA FELLÉPÉSE A VDSZSZ SZÉKHÁZBAN

A Vasutas Zeneiskola Pro Musica Kamarazenekarának fellépése a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének székházában, 2019 december 10-én.

Tovább

GODSPELL A VDSZ SZÉKHÁZBAN

A VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió növendékei Stephen Schwartz-John-Michael Tebelak-Gebóra György : Godspell című musicaléből adtak elő részleteket, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének küldöttgyűlésén, 2019 november 14-én.

Tovább

1956-OS EMLÉKMŰSOR, 2019.10.16.

A Pesti Broadway Musical  Stúdió fellépése  a Budapesti Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziumban., 2019 október 16-án.

Tovább

1956-OS EMLÉKMŰSOR, 2019.10.11.

A Pesti Broadway Musical  Stúdió vendégjátéka a VOKE József Attila Művelődési Központban, Dunakeszin, 2019 október 11-én.

Tovább

OPERETT GÁLA 2019

A Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiója növendékeinek operett gála műsora a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán, a MÁV Zrt. és vállalatcsoportjainak dolgozói részére, 2019 június 30-án. Részletek a Péntek 13, a szerelem napja és a Szép nyári nap című musicalekből.

Tovább

SZÉP NYÁRI NAP

A VOKE Vasutas Zeneiskola és a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Musical Stúdió
növendékeinek vizsgaelőadása, 2019 június 8-á, a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában. Rendező és osztályvezető tanár : Somogyi Szilárd. Zenei vezető : Mihalics János.

Tovább